Voor het lekkerste gaan 2.0 gelanceerd

Bakker Bart heeft zijn formule een reboost gegeven. Alles is op alles gezet om klanten te verleiden nog meer voor het lekkerste te laten gaan. Van winkelinrichting en aankleding tot presentatie en communicatie. En wat is het lekker geworden. Om te beginnen in Almelo, waar de eerste vestiging nieuwe stijl is geopend. Als onderdeel van het formule 2020-team heeft Han Snel zich vooral gericht op de communicatie.

Verschuiving in vraag
Met een naamsbekendheid van 97% is Bakker Bart niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. De afgelopen jaren is er een duidelijke verschuiving in vraag ontstaan van traditionele bakkersproducten naar gemak, snelheid en directe consumptie. Dit vormde de directe aanleiding voor het aanscherpen van de formule.

Verrijkt assortiment
Aan het assortiment is flink gesleuteld. De lekkerste broden van Bakker Bart (Bartkorn®) hebben een nieuw, compact formaat gekregen: iets meer dan een halfje, minder dan een heel brood. Er is ook een volledig nieuw assortiment ontwikkeld onder de naam Bolster®: een desembol met een volle, rijke smaak, krokante korst en stevige bite, in zeven varianten.

Broodjescorner als hart van de winkel
Nieuw in presentatie is dat het assortiment op werelden is ingedeeld. Groot- en kleinbrood, de heritage van Bakker Bart, is direct bij de ingang te vinden. De andere assortimentsgroepen worden om de broodjescorner heen gepositioneerd, waardeer deze “corner” het hart van de winkel wordt. Ook koffie, een belangrijke trekker voor de keten, krijgt in het nieuwe concept meer ruimte en aandacht. Evenals bestellen, afhalen en bezorgen. Door het afhaalproces te vereenvoudigen, kan Bakker Bart zijn positie als grootste lunchbezorger van Nederland verder uitbouwen.

Eigentijds warmer
Hiernaast zijn ook de nodige veranderingen doorgevoerd in look & feel van de formule. Mede door gebruik van nieuwe presentatiemeubels, winkelcommunicatie, signing en zitmeubilair en een warmere kleurstelling van vloer, wanden en plafond is Bakker Bart zowel warmer als 100% van deze tijd geworden.

In 2020 verder
De nieuwe vestiging in Almelo vind je aan de Corridor. In 2020 zal de verbeterde formule verder over Nederland worden uitgerold. Lekker!

DEEL DIT PROJECT

TYPE HIERONDER JE ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER