NVRD Veilig Inleveren

Een serieuze campagne over lachgasbussen

Je verwacht het niet, maar gebruikte lachgasbussen kunnen zomaar nog ontploffen. Dat is allesbehalve lachen. Slingeren ze tussen het gewone huisvuil of als zwerfafval op straat, dan levert dat direct gevaar op. Voor de vuilnisophalers en de straatvegers, maar ook voor wie daar net in de buurt aan het wandelen of spelen is. Daarnaast is het ook heel link als die bussen tussen het gewone afval in verbrandingsovens belanden. Dat leidt al regelmatig tot ontploffingen en branden.

Hier moet wat aan veranderen. Iedereen moet die lege bussen gewoon inleveren bij de milieustraat. Dan kunnen ze veilig en milieuvriendelijk verwerkt worden. Alle reden voor een campagne om de gebruikers hiertoe te bewegen. En die mochten wij in opdracht van de brancheorganisaties NVRD en Vereniging Afvalbedrijven ontwikkelen. In nauwe samenwerking met ons online zusterbureau LAAIEND.

Een complexe opdracht dus. Vanwege het verslavingsgevoelige onderwerp, de lastig te bereiken jonge doelgroep en het hardnekkige, om te buigen gedrag. En o ja, vanwege het gegeven dat we het woord lachgas niet mochten gebruiken. Da’s minder grappig …. De campagne mocht op geen enkele manier bijdragen aan meer aandacht voor lachgas zelf. Alleen wie het al gebruikt, moet begrijpen waar het over gaat.

Zo is de campagne Veilig inleveren bedacht. Op even eenvoudige als doeltreffende wijze creëren we bewustzijn op het gebied van gebruikte lachgascilinders. Met een opvallende video voor de socials, advertenties, posters en een website. Simpel als het geluid van ontsnappend lachgas. En heel effectief. Zo doen we dat bij Han Snel en LAAIEND.

Klik hier als je meer wilt zien.

DEEL DIT PROJECT

TYPE HIERONDER JE ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER