Spannende feestdagen gewenst

Raadsel: hoe kun je iets totaal níet spannends doen en daar toch iets nogal spannends voor terugkrijgen? Oplossing: je levert je kapotte (kerst)lampen in bij een tuincentrum en wordt beloond met een loeispannend kinderboek.

Het gaat om ‘De tulp van Tellingen’. Alweer het derde boek dat Naomi Tieman in samenwerking met Han Snel heeft geschreven voor Wecycle, deze keer in opdracht van Stichting LightRec. De illustraties zijn opnieuw van Gustavo Garcia. Het boek is (zolang de voorraad strekt) gratis te verkrijgen voor iedereen die kapotte (kerst)lampen inlevert bij een vestiging van Boerenbond, Coppelmans, GroenRijk, Intratuin, Life & Garden of Welkoop.

Het verhaal begint nog heel luchtig: ‘Goedemorgen allemaal, zegt juf Esther. Ga snel zitten en luister goed, want ik heb twee leuke dingen te vertellen.’ Maar al gauw wordt het spooky: “De poort piept zachtjes als ze hem een stukje openduwen. Ze glippen naar binnen en als twee schaduwen sluipen ze langs het hek. En dan …’ Nee, geen spoilers hier natuurlijk. Maar voor wie het boek straks onder de kerstboom gaat lezen, beloven het spannende feestdagen te worden. En ondertussen krijgen kinderen en hun (groot)ouders weer het nodige mee over het goede van het recyclen van e-waste.

Met de beste wensen van Wecycle, Stichting LightRec, je tuincentrum en Han Snel.

DEEL DIT PROJECT

TYPE HIERONDER JE ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER