Shoppen op Mars gaat los met Fairphone oprichter Bas van Abel

Shoppen op Mars is gelanceerd. En hoe! In aflevering 1 van deze podcastserie over de retail van morgen draait alles om de aanstekelijke avonturen van een meester in het verkopen van transparantie: Bas van Abel, de grote man achter Fairphone. ’s Werelds eerste modulaire, duurzaam en sociaal verantwoord geproduceerde smartphone, net zo makkelijk te repareren als te upgraden.

Acht quotes om je alvast lekker te maken

Luister en je zal beloond worden. Om je een beetje lekker te maken, hier alvast acht opvallende quotes uit deze podcast. Sommige kunnen zo op een tegeltje.

  1. “Zo connected als we zijn met onze telefoon, zo ver staan we af van de productie, we hebben geen idee wat er allemaal in zit, en of dat allemaal wel ok is.”
  2. “Het feit dat we smartphonebatterijen niet zelf kunnen vervangen, heeft alles te maken met onze elektronica-anorexia.”
  3. “Bij alles wat we maken, maken we ook dingen kapot.”
  4. “Wees echt transparant, laat dus ook zien wat je níet kan.”
  5. “Duurzaamheid kan echt een premium zijn waarvoor consumenten bereid zijn te betalen, als je het verhaal van het merk maar goed vertelt.”
  6. “Kijk niet alleen naar de mogelijkheden, zie en erken ook de shit en bedenk daar een plan voor.”
  7. “Het is interessant om jezelf als retailer af te vragen hoe je hetzelfde kunt blijven verdienen door minder te verkopen.”
  8. Waar we naartoe moeten is dat je alleen maar dingen ontwerpt die we die kunnen hergebruiken, daar zijn retailers heel hard bij nodig.”

Luister nu de hele aflevering van Shoppen op Mars met Bas van Abel op je favoriete streamingplatform: SpotifyTuneInApple PodcastGoogle Podcast.

Stap in die tijdmachine

Shoppen op Mars is als een tijdmachine naar de retailwereld van de toekomst. Waar gaan we naartoe? Wat gaan we kopen? Van wie? Waarom dan? En hoe?

Verfrissende retaildenkers- en doeners

In elke aflevering wordt een verfrissende retaildenker/doener geïnterviewd door Donovan van Heuven. Over ontwikkelingen die nu al te voorspellen zijn. Over gebeurtenissen die hun schaduw ver vooruit werpen. Over wat echt moet, maar nog niet kan. En over wat niet per se moet, maar wel heel gaaf zou zijn als het straks toch kan.

Wie zitten erachter?

Het idee voor Shoppen op Mars is van creative agency Han Snel (tevens producent van de podcast) en Retailspotter, het inspiratieplatform waar je ziet wat je nog niet eerder zag in retail. Samen met Donovan van Heuven wordt deze podcast gemaakt. Als retailwatcher is Donovan verbonden aan Leader of the Pack en heeft ook meer dan zijn sporen verdiend in het verleden als hoofdredacteur van RetailTrends.

DEEL DIT PROJECT

TYPE HIERONDER JE ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER