UKG wildplakposters

Het sprookje van doo­ooo­ooo­iii­iii­iii­iii­iii­inn­nnn­nnn­ggg­ggg­g!!­!!!­!!!­!!!­!!!­!!!­!!

Er was eens een gilde van klokkenluiders. Van die mensen die er alles aan doen om een eeuwenoud geluid te laten voortklinken. Nou werden die klokken wel gehoord, maar bijna niemand in de stad wist dat daar zo’n club enthousiastelingen achter zat. Dat was op zich prima, want het ging iedereen om het geluid, niet om het gezien worden. Maar het gilde wilde zo graag nog heel lang meegaan. Met steeds weer nieuwe enthousiastelingen om het geluid levend te houden. Het slimste gildelid wist hoe je dat voor elkaar kon krijgen: met een eigentijdse reclamecampagne. En dus vroegen ze een bureau in de stad een list om meer mensen dan ooit bewust te maken van de klokkenluiders, en enthousiast, en lid.

Dat lieten de reclamemakers zich geen twee keer zeggen. Waren zij ook niet een soort klokkenluiders? Binnen de kortste keren hadden ze een campagne bedacht. Op een mooie avond werd die voor een zaal vol gildeleden in het oudste gebouw van de stad onthuld. Heel even was het stil. Toen was er een luid applaus. Dit was helemaal hun verhaal. De klokkenluiders zouden bekender dan ooit worden, en geliefder. En ze luidden nog lang en gelukkig.

Of, zoals die reclamemakers het verwoordden: Klokkenluiden is een feestje voor de stad en voor iedereen die ervan hoort. Een sensatie die je tot in je buik kan raken (hoe dichterbij je komt, hoe meer). Een ambacht dat de ziel van een stad verklankt. Met een geluid dat zijn weerga niet kent. Dat de hemel kan doen trillen. Dat mensen en tijden verbindt. Met niks meer en niks minder dan het door mensenhanden geluid van klokken. Een feestje hoog in de lucht waarin je zo veel mogelijk mensen wilt laten delen. En blijven delen. Daarom support je het Utrechts Klokkenluiders Gilde. Dat hier nog maar heel lang van genoten mag worden. Lang leve het geluid!

Laat je horen. Al voor 17,50 per jaar kun je het UKG supporten. Als jij lid wordt, luiden wij de klokken.

UKG t-shirt

UKG social media

DEEL DIT PROJECT

TYPE HIERONDER JE ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER