Han Snel Tript

Bij Han Snel leuken we januari graag een beetje op met een fijn collector’s item voor onze relaties. Voor 2018 is dat een nogal eigenzinnige wereldreiskaart geworden. Onder het motto ‘Han Snel tript’ hebben we een kofferlading aan bijzondere bestemmingen verzameld. Een fijn rijtje oplaadpunten voor de geest. Voor als je even geen idee hebt voor de volgende vakantie. Of voor als je nu eindelijk ook wel eens wil weten wat onze ultieme triptips zijn (en dat wil je). Heb je deze limited edition travelmap per ongeluk gemist? Geen nood. Hieronder kun je al die inspirerende plekken alsnog even checken. Reis ze!


Alles is even verfijnd

Nils Tideman | Japan, Tokyo/Kyoto

Cultuur en tradities hebben andere behoeftes gecreëerd, waardoor echt alles anders is. Enerzijds zijn de Japanners heel gedisciplineerd en gestructureerd, anderzijds zorgt dat voor een bepaalde gekheid. Een mooi voorbeeld hiervan is de typisch Japanse Kawaii-lifestyle. De plek waar je dit alles optimaal kunt ervaren is Tokyo. Maak vervolgens ook nog even een stop in Kyoto. Huur een authentiek Japans herenhuis bij Iori Machiya Stay. Rij een rondje door de natuur op een e-bike (tempels, Bamboo Forest, Shinto Snake Shrine). Neem een stap terug in de tijd in Kyoto’s Higashiyama District, waar nog steeds Geisha’s worden opgeleid. En ga top dineren in de Kiyamachi dori-straat. Over alles lijkt in Japan beter nagedacht te zijn. Alles is even verfijnd. I love Japan!


Big John’s Barbecue, vijftien uur garen

David Wolff | USA, Arizona

Wat een geweldig BBQ-restaurant! Onder het dak van een oud tankstation zit je aan lange tafels te eten met de locals. Het vlees wordt in vijftien uur (!) bereid op grote barbecues langs de weg. Heerlijk.


Maharadjaland per trein, je houdt ervan of niet

Marian van der Zanden | India, Rajasthan

Alles in India is intens, van de armoede tot de rijkdom, het geloof, de mensen, de steden en de natuur. Je houdt ervan of niet. In Rajasthan kun je met de trein verschillende, prachtige steden en forten bezoeken die de rijkdom en glorie van de Maharadja’s uit lang vervlogen tijden tot leven roepen. Natuurlijk is de Taj Mahal een must see, zeker om zes uur ’s ochtends als de zon opkomt. Maar pak zeker de trein verder naar de roze stad Jaipur, de blauwe stad Jodhpur en de gouden stad Jaisalmer en je ziet nog meer van dit prachtige land.


Inspiratie voor het oprapen

Annis Anakotta | Kenia, Nairobi

Als telg uit een journalistenfamilie was er op het moment dat ik naar Kenia ging geen discussie mogelijk, ik was verplicht om het wereldberoemde Stanley Hotel (tegenwoordig The Sarova Stanley) in Nairobi te bezoeken. Nu kun je er bij een bezoek aan deze stad ook eigenlijk niet omheen. Hier ligt de inspiratie voor het oprapen, zo wijst ook de geschiedenis uit. Ernest Hemmingway sliep er vele malen, net zo goed als Winston Churchill, Grace Kelly, de enige echte 007 Sean Connery en Frank Sinatra. Met die wetenschap zit je in het wereldberoemde Thorn Tree Cafe toch iets anders aan tafel. Geen idee meer wat ik er gegeten heb en of het goed was, maar bijzonder was het wel.


Omarmd door de authentieke Griekse cultuur

Martine Heussen | Griekenland, Parga

Op wat toeristen na, word je in Parga omarmd door de authentieke Griekse cultuur. Zo vind je hier typische Griekse restaurantjes waar ook de lokale bevolking dineert. Daarnaast kun je vanaf de haven met een bootje naar een oud Grieks kerkje aan de overkant. Het zien van de zonsondergang is van hieruit zeker de moeite waard!


Niets is te vreemd

Arthur Hermans | USA, Soho, New York

Shoppen in Soho, een ontdekkingsreis waar winkels als The Evolution Store een cultstatus hebben. Altijd ben ik op zoek naar winkels die me bij zullen blijven. Deze winkel kwam ik tegen op mijn reis ‘around the world’ en hij is mij altijd bijgebleven. De naam van de shop is al intrigerend, de winkel is het helemaal. Opvallend, raar, uniek, kleurrijk, verwonderend, vervreemdend. Je hebt het gevoel dat je er alles kunt kopen. Niets is te vreemd. In een wereld waar tattoos een belangrijke expressievorm zijn geworden, heeft ook deze winkel zijn plek veroverd. Ik heb hier een zwarte schorpioen uitgekozen, want ik moest gewoon iets kopen. Bijzonder.


Leegwaaien

Brands Siahaya | Nederland, Schiermonikog

Sinds mijn gezin vijf kinderen telt, hou ik het trippen dicht bij huis. Samen waaien we onze hoofden graag leeg op Schiermonnikoog. Naast genieten van de rust en de mooie natuur op het eiland, de bunkerbezoekjes en het bramen plukken in de duinen, vinden we het fantastisch ook af en toe lekker actief te zijn. Een leuke bestemming daarvoor is Thijs’ Vliegerparadijs. In deze strandwinkel vind je prachtige vliegers en kan je ‒ bij gunstige wind ‒ blokarts huren om heerlijk mee over het brede strand te scheuren. Een must-do als je Schier bezoekt met je gezin!


Wonder woest

Gregor Lohman | Ierland, Cliffs of Moher

Alsof je een afspraak hebt met de oneindigheid, zo voelt dit reusachtige natuurfenomeen. Op het randje van The Burren (ook al machtig) aan de Ierse Westkust. Meer dan 200 meter hoge kliffen. Uitgehouwen door 390 miljoen jaar aan beukend water en andere elementen. Woest en wonderschoon. De plek om je hoofd leeg te maken en meteen weer vol te laten schieten. En dan gauw naar Considine’s Bar – the nearest pub, maar net zo afgelegen – om al dit moois te verwerken. Cheers!


Ultieme rust en ontspanning

Donja van Ek | Nederland, Katwijk

Ultieme rust en ontspanning vind ik op het strand. Het liefst natuurlijk op een poederwit zandstrand in het buitenland, maar ook in Nederland ervaar je het ultieme strandleven. Bij voorkeur door te overnachten in een huisje op het strand, zoals hier in Katwijk. Eten doe je bij visrestaurant KW106 een paar deuren verderop. Aanrader voor vakantie in eigen land!


Veel beter is het niet te krijgen

Ton Hegeman | Bonaire, Kralendijk

Heerlijke plek om te surfen, te zitten, te kijken, te luisteren, te relaxen, te eten … Veel beter is het niet te krijgen. Het Rum Runners Restaurant wil je niet missen. Het ligt op het Captain Don’s Habitat Resort, direct aan zee, en is zeer geliefd bij zowel de lokale bevolking als toeristen.


Ruim 1000 km genieten

Renske de Boer | USA, Highway Nr 1, Californië

Tijdens deze kronkelende route kom je langs mooie kustplaatsen, ruige kliffen, fraaie zandstranden en schitterende uitzichten. De flora en fauna maken dit tot een van de meest bijzondere autoroutes van Amerika. Wij namen de Highway Nr 1 van San Luis Obispo tot aan Monterey. Stop vooral regelmatig om een drankje te doen en te genieten van het prachtige uitzicht, bijvoorbeeld bij Cafe Kevah in Big Sur, Monterey.


Ongekend avontuur

Veronique Gorter | Thailand, Mae Hong Son Loop

Ontdek het Noorden van Thailand op de meest ultieme manier, met de motor! Een route van ruim 600 kilometer. Een ongekend avontuur door de ongerepte natuur, ruw landschap, offroad routes en dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan.


Ongekend avontuur

Jeremy Jonker | Malediven, Cocoa Island

Geen mooiere bestemming, dan de bestemming waar je alleen nog maar van hebt gedroomd. Als ik mijn ogen toedoe, ben ik niet in Honolulu, maar op de Malediven. Ik zie stranden wit als sneeuw, oases van groene palmbomen, strakblauwe luchten en een turquoise zee met zicht tot op de bodem. Paradijs op aarde.


Genieten van en aan het water

Wouter van Kouwen | Nederland, Monnikendam

Nederland verkennen vanaf het water is supermooi! Daarom is mijn favoriete vakantie zeilen over de Nederlandse wateren. Rust, schoonheid, spanning, historie en puur natuur! Mijn speciale triptip is Monnickendam, het pittoreske plaatsje aan het Markermeer. En als je Monnickendam bezoekt, ga dan meteen lekker lunchen of dineren bij De Waegh. Waar vroeger de kaas werd gekeurd en gewogen kun je nu heerlijk eten op een prachtterras met uniek uitzicht over de oude haven van Monnickendam.


¡Arriba, abajo, al centro, pa’ dentro!

Eva Strolenberg | Mexico, Oaxaca

Het land waar leven en dood even groots worden gevierd. Met duizenden kleuren en veelzijdige natuur. Waar een dag niet gegeten en gedronken een dag niet geleefd is. Arriba, abajo, al centro, pa’ dentro! Een trip door Mexico, daar mag op gedronken worden.


Hakuna matata

Ariëla de Boom | Gambia, Fatako

We hadden een schooltje in Fatako gesponsord en werden gevraagd om het met eigen ogen te komen bekijken. Het dorpje Fatako in Gambia
ligt ver van de bewoonde wereld. Authentieker vind je het niet! Eenmaal daar waan je je in een wereld die totaal anders is dan onze wereld. Voor ons werd het enige geitje geslacht. Bizar.


In love with Lisboa

Jeroen Jansen | Portugal, Lissabon

Nergens schijnt het licht zo mooi als in Lissabon en nergens zijn kleuren zo fel als in deze trendy stad aan de Taag. Of ik nu cocktails drink in de tuin van Pharmacia, met uitzicht op de rivier, of vis-uit-blik eet in Can-the-Can op het Praça do Comércio, hier schijnt de zon altijd, zowel letterlijk als figuurlijk.


Het thuis van de Wiener Schnitzel

Robin Veurink | Oostenrijk, Wenen

Mocht je een weekend in Wenen verblijven, dan is Figlmüller een must om je inwendige mens te versterken. Volgens mij – en velen met mij – is dit restaurant dé plek om de enige echte Wiener Schnitzel te ervaren. Geniessen!


Karaoke für Alle!

Stefan Rustenburg | Duitsland, Berlijn

Er gaat niets boven een zonnige zondagmiddag in het Mauerpark in Berlijn. Met naast de wekelijkse vlooienmarkt steevast veel kunst en cultuur. Geheimmtip: met een speciaalbiertje in de hand en heerlijk streetfood op je schoot genieten van de ‘open air karaoke’.

DEEL DIT ARTIKEL

TYPE HIERONDER JE ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER