Werk Tag: NLDelta

De langste georganiseerde zwemtocht van Nederland of de natste activatie ooit. You name it. Vrijdag 14 oktober hebben Nederlands beste openwaterzwemmers ruim 50 kilometer gezwommen, van hartje Biesbosch naar de Haringvlietdam. Je leest het goed, 50 kilometer! Met deze heldhaftige tocht roepen onder andere Maarten van der Weijden en Ferry Weertman Nederlanders op dit gebied te verkiezen tot ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’.

Na een prachtige tocht door het gebied brachten de zwemmers hun stem uit in de door het Ministerie van Economische Zaken georganiseerde verkiezing. De zwemestafette is enthousiast opgepakt door verschillende nationale en regionale media, zoals  RTL LiveHart van Nederlandde Volkskrant en het AD.

NLDelta Biesbosch Haringvliet heeft hiermee een sterke uitgangspositie verworven in de verkiezing, en daar zijn we apetrots op. De activatie is bedacht op basis van het gecreëerde thema voor dit oer-Hollandse gebied: Eén met het water. Ben je, net als ons, ook overtuigd van de verblindende schoonheid van het gebied? Stemmen kan hier tot 31 oktober!

Over NLDelta Biesbosch Haringvliet

NLDelta Biesbosch Haringvliet is de nieuwe naam waaronder Nationaal Park de Biesbosch en het Haringvliet sinds dit jaar samenwerken en naar buiten treden. Deelname aan de verkiezing ‘Het Mooiste Natuurgebied van Nederland’ is de eerste officiële gezamenlijke inspanning. Met deze samenwerking ziet het ‘nieuwe’ gebied meer kansen voor behoud en ontwikkeling van de natuur.

TYPE HIERONDER JE ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER