Wat heeft een haring te maken met Stucbeton?

Eigenlijk is het antwoord best eenvoudig. In beide gevallen hebben we voor een oude vertrouwde, een productintroductie ontwikkeld. En dankzij de unieke Han Snel benadering zijn beide onderwerpen op hun geheel eigen manier op de kaart gezet. We beginnen met zo’n traject met een weldoordachte strategie met onderzoek naar de weerstanden en motieven. Tel daar een flinke dosis creativiteit bij op en je hebt je plan van aanpak voor een succesvolle positionering.

Nederlands Visbureau
de Hollandse Nieuwe

 

Hoe krijg je millennials aan de haring? Deze vraag stelde het Nederlands Visbureau ons. Een uitdaging die we met beide handen aangrepen, want hoe mooi is het om deze oer-Hollandse vis bij een nieuw publiek onder de aandacht te brengen?!

Op zich is de haring nog best populair. Vooral bij de viskar vindt de Hollandse Nieuwe gretig aftrek, lekker in stukjes met wat zuur of direct aan het staartje al happend naar binnen glijdend. Maar die groep Hollandse Nieuwe eters vergrijst in hoog tempo en dus is het tijd om een nieuwe doelgroep aan te trekken voor het vette visje. Hoog tijd om de millennial kennis te laten maken met de haring.

Na een gedegen onderzoek naar diezelfde millennial, ontdekten wij dat deze groep bovengemiddeld vaak interesse heeft in nieuwe dingen ontdekken en proeven. Maar een blik op hun motieven en weerstanden leerde ons dat ze de smaak en geur van haring niet konden waarderen. Ook het eten aan de staart wordt door millennials als niet smakelijk ervaren. Deze inzichten brachten ons op de introductie van … de Hollandse Nieuwe Stijl. Haring maar dan anders dan je gewend bent. Weg met al die weerstanden!

In een weldoordachte campagnestrategie van twee jaar bouwden we de introductie van de Hollandse Nieuwe Stijl op.

Jaar 1 – benadering via de horeca

In het eerste jaar verliep de kennismaking door de millennial met de Hollandse Nieuwe Stijl hoofdzakelijke via de horeca. Op een laagdrempelige manier kan iedereen buitenshuis genieten van het mooie van de Hollandse Nieuwe stijl.

In samenwerking met chef-kok Marco Somer (van Harmonie 23 in Rotterdam) zijn er achttal culinaire gerechten gecreëerd waarbij haring de basis vormt. Zelfs het dessert!

 

 

Het receptenboekje is verspreid onder chef-koks om hen zo te inspireren haring vaker op het menu te zetten. Ook is er een exclusieve masterclass georganiseerd voor horecaondernemers om ze onder te dompelen in de veelzijdige wereld van de haring en ze te laten zien hoe zij Hollandse Nieuwe op de kaart van hun zaak kunnen zetten. Deze B2B-benadering is gecombineerd met een PR-campagne met artikelen in bekende horecatitels als Misset Horeca en Horecatrends.

Live tastings

Om zelf ook wat millennials te vangen hebben we samen met de klant pop-up tastings georganiseerd in zes grote steden. Met heerlijk fingerfood zijn millennials verleid om de haring te proberen.

De Hollandse Nieuwe Stijl is here to stay!

 

Jaar 2 – directe benadering consumenten

In het tweede jaar was het tijd om de consumenten direct te bereiken en ze te inspireren met de Hollandse Nieuwe Stijl. Voor deze campagne is er een aanvullende pay-off ontwikkeld: ‘Haring zoals je ‘m nog nooit geproefd hebt’. Een slimme toevoeging om de millennials uit te dagen Hollandse Nieuwe te proberen. En aangezien de proof of the haring is in the eating, trokken we met een speciaal ontwikkelde foodtruck door het land om millennials bekend te maken met de veelzijdige haring.

 

haring, hollandse nieuwe stijl, visbureau, han snel

 

Los op social

Met zintuigprikkelende fotografie hebben we tal van recepten geplugd via Instagram en Facebook om millennials lekker te maken voor de Hollandse Nieuwe Stijl. Ook werden ze uitgedaagd om hun eigen creaties te delen, wat een mooie verzameling aan user generated content opleverde.

Kracht van retail

Ook de viskramen door heel Nederland zijn ingezet om het woord (en de smaak) van de Hollandse Nieuwe Stijl te verspreiden. Met gratis quick & tasty receptenboekjes zijn millennials geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met Hollandse Nieuwe.

 


 

Knauf
StucBeton

 

Knauf staat bekend als topmerk in de afbouw. Stucadoors vertrouwen op de goede reputatie van het merk met de brede range aan stucproducten. En nu heeft Knauf wat nieuws: StucBeton.

Hoe presenteer je een nieuwe productlijn onder stucadoors?

Door ze gek te maken van verlangen met de fijnste eigenschap van het product. Met een knipoog naar de Duitse heritage van Knauf bedachten wij de campagneregel ‘Knauf erauf, klaar’. Het gemak spat er werkelijk vanaf. En dat gemak is waar waar de stucadoor blij van wordt en een belangrijk motief om het product te gebruiken. Knauf biedt dé betonlook in een handomdraai.

Dat het product an sich goed is, dat mag je verwachten van Knauf. Daar hoeven we niet over uit te wijden. Maar dat het supersnel en supereasy is én supermooi wordt, daar hebben de stucadoors wel oren naar. Eigenlijk is alles super aan het gebruik van het product. En dat vinden we belangrijk genoeg om te vermelden.

De campagne is doorvertaald naar een winkelsteigerdisplay, online bannering, socials, vakbladadvertenties en een stucadoors-startpakket met gratis superstrak T-shirt (BETONLOOKING GOOD).

 

Knauf StucBeton advertentie

TYPE HIERONDER JE ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER